Sobota, 5 října, 2024
Domů Investice Jaký druh investice potěší průměrného a konzervativního Čecha?

Jaký druh investice potěší průměrného a konzervativního Čecha?

Autor článku: H K
0 Komentář

Češi se konečně v posledních letech učí poctivě investovat. Finanční gramotnost se zvyšuje a lidé si uvědomili, že se musí o své těžce vydělané peníze starat. Chcete začít investovat? Pojďme se podívat na vaše možnosti.

Rozumný přístup

Rovnou zapomeňte na vidinu rychlého zbohatnutí. Rozumný a průměrný investor si může přijít přibližně na 10–13% zhodnocení vložených prostředků ročně. Pokud vám někdo nabídne výrazně vyšší zhodnocení, jedná se o velmi rizikovou, případně podvodnou záležitost.

Stejně tak se ale nespoléhejte na rigidní investice bez potenciálu, jako je třeba „oblíbené“ investování do zlata. Tento drahý kov sotvakdy překonává inflaci. Určitě se tedy nehodí jako primární investice.

Konzervativní Češi mají rádi například poskytování úvěrů se zástavou nemovitosti. Skupina například sta investorů se tak složí na úvěr jednoho zájemce. Ten jim následně posílá skrz prostředníka měsíční úrok.

Tím prostředníkem je populární česká firma Bondster. Její velkou výhodou je hlavně zajištění proti neschopnosti splácet. Kdyby věřitel přestal plnit své závazky, zmíněná společnost prodá jím zastavenou nemovitost. Získané peníze poté poslouží k vyplacení investorů.

Přibližně 13 % ročně

Průměrný roční výnos investorů na zmíněné platformě je 13 %. Rozhodně se tedy jedná o zajímavou příležitost, jak hravě porazit inflaci a zhodnotit své těžce vydělané peníze.

Stačí se přitom pouze registrovat, což vám zabere asi deset minut. Následně se před vámi otevře výběr ze stovek podobných úvěrů. Po rozkliknutí každého z nich uvidíte podrobné informace o zájemci a sami se rozhodnete, jestli stojí za to.

Chcete-li si zajistit nejlepší dlouhodobé výsledky, obdržené zisky okamžitě reinvestujte. Složené úročení je totiž váš nejlepší investiční parťák.

Další články autora

Zanechat komentář

© Publikace PR článků PressMedia.net | All rights reserved